ABFs hundraårsjubileum uppmärksammas av Reumatikerförbundet

När ABF firar 100 år så firar Reumatikerförbundet 40 års medlemsverksamhet i ABF kring studiecirklar och seminarier.

Många  reumatikermedlemmar  har blivit stärkta genom åren i cirklar. Folkbildningsverksamhet ger människor möjlighet  genom sin och andras erfarenhet i grupper bygga på  kunskaper i allehanda områden som deltagarna själva väljer. Inte minst kring våra diagnoser.

Under 2010 hade Reumatikerföreningarna i landet  31990 studietimmar och drog 9300 deltagare.

Reumatikerförbundet deltog i gratulationerna av ABF´s 100-årsjubileum samt avtackningen av ABF´s förbundsordförande Karl-Petter Thorvaldsson som nu har gått vidare till att bli LO´s nya ordförande.

Som gåva till ABF 100 år  satte Reumatikerförbundet in pengar på Reumatikerfonden.

Önskan vidgades ytterligare med att belysa projektet ”Hälsa Välkommen”s arbete kring mötet i vården.

(Med på bilden ovan är även ABFs Förbundssekreterare, Annika Nilsson.)