Anne från tredje till första plats

Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet delar i år första platsen tillsammans med Läkarförbundets ordförande Marie Wedin som en av de två mest aktiva sjukvårdsdebattörerna under årets Almedalsvecka.

Det är företaget Mix PR som varje år publicerar en topplista över de mest aktiv under politikerveckan.

Anne Carlsson har klättrat från förra årets tredjeplats till delad förstaplats.

Under Almedalsveckan arrangerades över 300 seminarier om hälsa och sjukvård. Det innebär en 30-procentig ökning från förra året.

Organisationsföreträdare – topplista

1. Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet och Marie Wedin, ordförande Sveriges Läkarförbund (9 seminarier)

2. Anders Blanck, vd för Läkemedelsindustri och Thérèse Källman, intressepolitisk sakkunnig Cancerfonden (6 seminarier)

3. Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO (5 seminarier).

Fakta: Alla topplistor är baserade på uppgifter från Almedalsveckans kalendarium, ämnesområdena Vård/omsorg och Friskvård/hälsa. Seminarier som har genomförts mer än en gång räknas endast en gång.

Läs hela rapporten här: