Ansökningar till Radiohjälpen hösten 2016 – nytt ansökningssystem

Sedan 2009 har föreningar, distrikt och Unga Reumatiker kunnat söka bidrag genom förbundet. Från 2016 har ett nytt ansökningssystem införts vilket innebär att ansökningar numera görs direkt till Radiohjälpen.

Ansökningarna sker digitalt och datum för sista ansökningsdag under hösten 2016 är den 1 september. Det går inte att skicka in ansökan efter sista ansökningsdag eftersom systemet då är stängt.

Börja med att registrera föreningen, sedan kan du påbörja din ansökan. Läs igenom kriterier och steg-för-steg-instruktionen innan du fyller i din ansökan. Observera att stadgar, senaste årsbokslut och en lista över vilka som sitter i styrelsen måste bifogas.

Bidrag kan sökas dels till medhjälparkostnader vid resor inom Sverige och dels till arvodeskostnader för föreläsare i samband med till exempel diagnosträffar och konferenser.

Din ansökan görs på följande länk: http://www.svt.se/radiohjalpen/sok-bidrag/nationella-andamal-radiohjalpsfonden-och-kronprinsessan-victorias-fond

Frågor från sökande föreningar skickas till radiohjalpen@svt.se. Du kan även kontakta Kerstin Engström, kerstin.engstrom@reumatikerforbundet.org, tel direkt 08-505 805 05.