Fina bidrag i stickningstävlingen

I påskas utlyste Reumatikerförbundet en händig tävling om mönster för att göra vår maskot, Lille Kanin. Man kunde till exempel sticka, virka och brodera för att skapa mönster som kan delas med föreningarnas hobbygrupper och enskilda medlemmar.

Nu har vi fått in två oerhört fina bidrag som båda enhälligt har utsetts till vinnare!

Inga-Lena Öhlén i Sundsvall har stickat en Lille Kanin i grönt och ljusblått garn.

– Den är verkligen lättstickad. Jag själv har ju krokiga fingrar så jag kan inte sticka fint längre. Det blir mycket handarbete för att träna och behålla den motorik jag har i fingrarna, berättare Inga-Lena Öhlén.

Såhär inför vintern har Aina Bäckström i Ljusdal stickat en luvtröja och varma tofflor till Lille Kanin.

– Det är rätstickning så det är lätt för småbarn att klä på eftersom den är elastisk. Fingrarna vill inte det jag vill men det lättare att sticka små grejer än stora tröjor, berättare Aina Bäckström.

Ett varmt tack till Inga-Lena och Aina för era fina bidrag!

• Lille Kanin har varit Reumatikerförbundets maskot sedan 2006.
  • Maskoten är skapad av Ingela Gustavsson som i många år berättade om Lille Kanins öden och äventyr i medlemstidningen. Illustrationerna gjordes av Magnus Alkmar.
  • Lille Kanin finns att köpa som mjukdjur och nyckelring i medlemsbutiken. Överskottet går forskning kring rörelseorganens sjukdomar.