Grattis till årets prisbelönta föreningar!

Under förbundsstämman delades det ut pris till föreningar som utmärkt sig under året, bland annat priset för bästa förening.

Medlemsvärvning

2012 års bästa medlemsvärvare tilldelades Reumatikerföreningen Nacka-Värmdö.

Juryns motivering: För att med långsiktiga och målmedvetna metoder i en svårarbetad storstadsregion lyckas med att öka medlemsantalet med 10%.

Prissumman var på 5000 kr.

Påverkansarbete

2012 års bästa medieinslag tilldelades Reumatikerdistriktet Dalarna

Medieinslaget var en stor artikel i lokaltidningen från Dalarnas föreningsträff.

Prissumma var 5000 kr.

Läs mer på Reumatikerdistriktet Dalarnas hemsida (där finns även en länk till artikeln i lokaltidningen)

Insamling

2012 års bästa insamlande förening till Reumatikerfonden tilldelades Reumatikerföreningen Katrineholm.

Juryns motivering: För sitt metodiska insamlingsarbete för reumatologisk forskning.

Prissumman var 5000 kr.

Nytänkande

2012 års bästa nytänkande tilldelades Reumatikerdistriktet Värmland.

Juryns motivering: För sitt genomtänkta, nydanande och föredömliga sätt att arbeta fram en verksamhetsplan och knyta den till Reumatikerförbundets verksamhetsinriktning och verksamhetsplan.

Prissumman var 5000 kr.

Bästa förening

2012 års bästa förening tilldelas Reumatikerföreningen Vännäs-Bjurholm

Juryns motivering: För förmågan att efter flera år av inaktivitet få igång en mångsidig och intressant verksamhet som engagerar medlemmarna och lyfter föreningen.

Prissumman var 10.000 kr.