Hela listan så många har AS utan diagnos län för län

Vi publicerar nu hela listan landsting för landsting. Där det går att se hur många det finns i varje län som har en trolig AS utan att ha fått diagnos eller vård!

Det är personer som har deltagit i Netdoktors och Reumatikerförbundets upplysningskampanj om inflammatoriska ryggar som svarat på en enkät om AS, om hur de mår och troliga symptom på AS.

Antal personer med trolig AS fördelat per län

Gotland  11

Södermanland  59

Västerbotten  71

Västra Götaland  352

Upplysningskampanjen genomförs av Netdoktor i samarbete med Reumatikerförbundet. Och den nås på www.harduryggont.se. Bland annat kan man göra ett kunskapstest om den inflammatoriska ryggsjukdomen AS och ta reda på om man kanske har den. Kampanjen är granskad av Lennart TH Jacobsson, professor och överläkare, Reumatologiska kliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg.

Här kan du läsa mer om AS