Hjälp oss baka den godaste tårtan!

Reumatikerförbundet fyller 70 år nästa år. Vi smygstartar firandet med en tävling om att ta fram den godaste och snyggaste jubileumstårtan!

Tävla så här:

• Baka din bästa tårta.
  • Fotografera den.
  • Mejla foto och recept till info@reumatikerforbundet.org. Skriv "Jubileumstårta" i ämnesraden.
  • Senast den 19 september vill vi ha ditt bidrag.

Det vinnande receptet koras i Reumatikervärlden nummer 6, sista numret för i år.

Juryn utgår från smak, enkelhet och utseende.

Möt juryn

Juryn består av Caroline Ahlqvist, vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, Anna Schéle, ledamot i Reumatikerförbundets styrelse, samt Tidiane Diao från Reumatikerförbundets kansli.

Reumatikervärlden har bett juryn att berätta lite om sig själva och samtidigt svara på ställt 3 frågor:

1. Vad ser du fram emot i den här tävlingen?

2. Vad ska man tänka på?

3. Vad innehåller din favorittårta?

Caroline Ahlqvists svar:

1. Jag ser så otroligt mycket fram emot att se vad folk har för skattgömmor i sina receptsamlingar där hemma! Det ska bli kul att se vilka olika typer av tårtor vi kommer få in som bidrag till tävlingen, vilka former och smaker som ni läsare tycker om!

2. Det är flera komponenter som vi som domare tar med i beräkningen. Vi söker en tårta som är tilltalande visuellt, har fantastisk smak, gärna innehållandes olika konsistenser så det händer nåt i munnen och att den är relativt lättbakad! Vi vill att folk runtom i landet ska lockas av att baka denna härliga frestelse till sina kommande möten och firanden!

3. Jag älskar tårtor som är baserade på schyssta råvaror. Att man känner smaken av äkta vaniljstång och ser prickarna i fyllningen, att bottnarna är saftiga och smakrika, nötter ger en fin kontrast konsistensmässigt så det är en favorit. Men även en klassisk prinsesstårta med grädde som är vispad sakta och länge så man känner hur len den är i munnen, mums! Choklad är alltid härligt, hahaha, det är så mycket som är så fantastiskt gott!

Caroline om sig själv

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2013. Bor med min sambo Tobbe och två barn, Melwin 5,5 och Milou 1.5, hund och katt i Vällingby.

Författare av boken "Älska att Baka" (Bonnier Fakta 2013)

Bloggadressen: http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/

Jag jobbar som massageterapeut och kostrådgivare och håller även pass på SATS som gruppträningsinstruktör.

Bakningen tar mer och mer plats i mitt liv och min vision är att göra hälften av båda, bakning/friskvård. Då jobbar jag bara med saker som jag älskar och det känns fantastiskt!

Jag har lite spännande projekt på gång, allt från mässor till event och recept som ska tas fram men även lite småhemliga projekt som framtiden får visa. Det har jag verkligen lärt mig, man vet aldrig vad som poppar upp i livet! Spännande!

Anna Schéles svar:

1. Jag ser fram emot att etablera en "tårta"/"bakelse" som blir en självklarhet för landets bagerier att baka till Reumatikerdagen kommande år, som kan inbringa pengar till forskning. Självklart också för att förgylla vårt jubileumsår och att engagera våra medlemmar.

2. Man bör tänka på att bidraget som väljs ska finnas i glutenfri, laktosfri och om möjligt mjölkfri (proteinet) variant. Åtminstone som recept, så att så många som möjligt får möjlighet att njuta av detta. Även valet av ingredienser ska vara noga utvalt med hänsyn till innehåll.

3. Min favorit skulle innehålla, bär, choklad, mousse av något slag och om möjligt en botten för "alla" kanske rispuffar?!

Anna om sig själv

Jag arbetar som ansvarig för katalogproduktion på ett grossistföretag sedan många år. Jag träffar många människor i mitt arbete och reser runt i Norden på olika uppdrag där jag träffar mina kollegor.

Inom Reumatikerförbundet arbetar jag just nu med nätverk och information till barn med reumatism och deras föräldrar. Brinner för alla frågor som rör detta, arbetsmarknad- och skolfrågor, forskning, insamling och allt inom data.

Tidiane Diaos svar:

1. Hahahaha...…jag ser framemot att få trava mig igenom ett berg av olika tårtor…….Hahahahaha. Jag gillar bakverk, och det av alla slag. Men i den här tävlingen så blir det lite speciellt då vi (juryn) kommer att få äran att smaka på både nya recept men också på lite äldre recept som säkert följt med släkten i flera generationer. Och det är spännande.

2. Bakverk förknippar jag med kärlek. Vid dop, födelsedagar, bröllop, begravning och när man firar någon eller något så brukar det finnas ett bakverk i bilden. Vid alla dessa tillfällen är kärleken predominerande.

Som tips tycker jag att man kan använda sig av alla möjliga ingredienser men snåla inte med den viktigaste ingrediensen; kärleken.

3. Det var en svår fråga. Jag vill inte påverka tävlingen genom att framhäva min personliga smak. Däremot så tycker jag mindre om brödiga eller slaskiga tårtor. Men vad gäller innehållet så gillar jag att bli överraskad.

Tidiane om sig själv

Jag heter Tidiane även kallad kansliets kakmonster. Jag jobbar huvudsakligen med olika bidragsfrågor som är till för våra medlemmar. Dessa medlemsförmåner är mycket populära och man ser att antalet sökande ökar för varje år.