"När smärtan talar olika språk" ½ -dags utbildning 13 mars 2013.

Reumatikerförbundet och Reuma Utveckling AB erbjuder medarbetare i vården som möter patienter med utländsk bakgrund utbildningen "När smärtan talar olika språk" den 13 mars 2013.

Reumatiska sjukdomarna är många och komplexa, och är förenade med smärta och trötthet. Hur går det då i vårdmötet när patienten saknar ord för att förklara var det gör ont?

Utbildningen bygger på Reumatikerförbundets kunskaper och erfarenheter i projektet Hälsa Välkommen. Den 22 november 2012 genomförde Reumatikerförbundet tillsammans med samarbetspartner projektets avslutningskonferensen ”När smärtan talar olika språk" på Svenska Läkarsällskapet.

I projektet Hälsa Välkommen, har Reumatikerförbundet utifrån ett patientperspektiv utvecklat och testat verktyg för vårdpersonalens möte med personer med reumatisk sjukdom och utländsk härkomst.

Reumatikerförbundet och Reuma Utveckling AB vill fortsätta att fördjupa och stärka våra kunskaper inom vårdmöten och erbjuder därför medarbetare i vården att delta på vår första utbildning under temat ”När smärtan talar olika språk".

Utbildning nr 1 blir den 13 mars 2013 på Reumatikerförbundets kansli i Stockholm mellan kl 13-16. Kostnad 1 000 kr, plus moms.

Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Om fler än vi kan ta emot anmäler sig, gör vi en väntelista och hittar ett nytt datum och återkommer till er som anmält sig till den 13 mars.

Anmälningsblankett

Frågor om kurser Rolf Greiff eller Eva Fägerlind