Ny mjölkförpackning godkänd av Reumatikerförbundet 2008

Arla provlanserar en ny mjölkförpackning som är enkel att hantera och öppna. Förpackningen Tetra Brik Edge är utvecklad av Tetra Pak och har testats och godkänts av Reumatikerförbundet. Den lanseras på försök i delar av Småland och Västra Götaland med start 4 februari 2008.

- Tetra Brik Edge är testad och godkänd enligt Reumatikerförbundets metod. Det är den första mjölkförpackning som garanterat är lätt att öppna och hantera, säger Leif Hansson utvecklingsansvarig på Reumatikerförbundet.

Vid testerna deltar personer med dokumenterat nedsatt handfunktion. Alla hanteringsmoment måste uppnå en fastställd nivå för att få godkänt. Reumatikerförbundets metod ligger till grund för ett europeiskt standardiseringsarbete för förpackningar som leds av svenska Standardiseringsinstitutet, SIS.

- Tetra Brik Edge är en unik förpackning som jag tror att alla konsumenter kan uppskatta. Såväl äldre som barn bör lätt kunna öppna och hälla mjölk utan att spilla, säger Leif Hansson.

- Allt fler företag inser att smarta och lätthanterliga förpackningar ger fördelar för konsumenterna. Reumatikerförbundet testar nya produkter från företag i olika branscher och vi hoppas få se fler godkända förpackningar i butikerna framöver, avslutar Leif Hansson.