Ny riksförening

Den 11 september hålls ett första möte med en diskussion kring bildandet av en ny riksförening för medlemmar med systemisk skleros. En inbjudan har skickats via mejl och brev till alla medlemmar som angett diagnosen vid anmälan.

Syftet med riksföreningen är bland annat att lyfta fram patientgruppen, ge stöd och förmedla kunskap.

Reumatikerförbundet har 24 geografiska distrikt och cirka 180 föreningar. En riksförening räknas som både ett distrikt och en förening. Sedan tidigare finns Riksföreningen
Småkärlsvaskuliter inom Reumatikerförbundet.

En riksförening ska följa Reumatikerförbundets stadgar och har rätt att nominera förtroendevalda till förbundet samt skicka motioner till förbundsstämman. På mötet den 11 september väljs bland annat en interimsstyrelse, en styrelse i väntan på att en formell styrelse kan utses på ett årsmöte.

Tid: 11 september 2016 kl. 13:00.

Plats: Hälsingegatan 43, Stockholm, våning 10

Anmälan: senast 7 septembertill norah.avielle@reumatikerforbundet.org (OBS antal platser är begränsade i lokalen, först till kvarn gäller och mötet är endast för medlemmar i Reumatikerförbundet).

Varmt välkomna!