Ordförandefrågan i media

De senaste dagarna har information kopplat till ordförande Anne Carlsson och Reumatikerförbundet presenterats av bland annat Sveriges Radio, Ekot. Sedan januari 2016 har Anne Carlsson inte arbetat som ordförande i förbundet, och frågan om hennes ordförandeskap kommer att hanteras av förbundets stämma i början av juni 2016.

Positivt förändringsarbete fortsätter

Sedan en tid tillbaka pågår ett förändringsarbete i förbundet som innebär såväl hantering av de arbetsmiljöproblem som det rapporterats om tidigare, men även en förändring av kulturen i förbundet. Vi vill leva vår värdegrund med en öppen och respektfull kultur som genomsyrar hela organisationen.

Bara tillsammans kan vi uppnå Reumatikerförbundets vision

”Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta.” Reumatikerförbundets vision är mer aktuell än någonsin, men vi behöver arbeta tillsammans för att lyckas. I allt som pågår just nu, med mediabevakning och turbulens i vår organisation, behöver vi stå starka tillsammans. Det finns så mycket viktigt arbete att göra, och där behövs vi alla!

Du som medlem är viktig, för med dig hos oss blir vi en starkare röst i påverkansarbetet för att förbättra för alla reumatiker.

Du som förtroendevald är viktig, för utan ditt arbete skulle vi inte kunna ha den verksamhet vi erbjuder medlemmarna i våra 24 distrikt och 177 föreningar.

Du som givare är viktig, för med hjälp av dina gåvor kan vi stödja viktiga forskningsprojekt som leder till bättre vård och behandling för de med reumatiska sjukdomar.

Tack för ditt stöd!

//Leif Salmonsson, generalsekreterare Reumatikerförbundet

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta kommunikationschef Annika Sjöberg,
telefon: 0708-605 604, Epost:annika.sjoberg@reumatikerforbundet.org,
pressekreterare Nina Unesi, telefon: 070-190 35 60, E-post: nina.unesi@reumatikerforbundet.org eller generalsekreterare Leif Salmonsson,leif.salomonsson@reumatikerforbundet.org.

Svar på frågor i samband med ordförandefrågan i media