Osbys reumatiker protesterar

Med plakat och kryckor protesterade Osbys reumatikerförening mot kommunfullmäktiges beslut att lägga ner den lokala varmvattenbassängen.

”Rör inte vår bassäng!” och ”Så här kan det bli om vi inte får träna” stod det på plakaten. Läs hela reportaget på NSKs hemsida.

Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet, tycker det är bra jobbat av reumatikerna i Osby:

"- Jag som förbundsordförande blir både stolt och glad när jag ser hur våra distrikt och föreningar varje dag jobbar utifrån vår vision: Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta."

Hon uttrycker sin stolthet över reumatikerföreningen i Osby för att de "med kraft verkligen visar våra politiker vilken stor betydelse tillgången till varmvattenbassäng har för oss."

"- Om vi inte får möjlighet till egen anpassad motion och träning så kommer kommunens kostnader att öka avsevärt eftersom vi kommer att vara i stort behov av kommunala tjänster", tillägger hon, och konstaterar att bassängträning inte bara är ett ansvar för landstingen.