Pressmeddelande: Apoteksaktörerna eniga om vikten av läkemedelsförsäkringen

Reumatikerförbundet kan bara applådera den branschöverenskommelse som Sveriges Apoteksförening tagit initiativ till när det gäller läkemedelsförsäkringen. Överenskommelsen innebär att ingen apoteksaktör aktivt ska bidra till att läkemedel utanför läkemedelsförsäkringen säljs i Sverige.

- För Reumatikerförbundet har detta varit en fråga om patientsäkerhet i allra högsta grad. Att som patient få förskrivna läkemedel som ingår i det svenska subventionssystemet utan att de ingår i läkemedelsförsäkringen har skapat en stor otrygghet bland våra medlemmar, säger Anne Carlsson ordförande i Reumatikerförbundet.

- Vi hade hoppats att frågan skulle kunna lösas via en statlig reglering så blev det inte. Att branschen tar ett eget ansvar via denna överenskommelse tycker vi är jättebra, det får dock inte innebära några prisökningar, avslutar Anne Carlsson.

Pressmeddelandet skickades den 14 mars.