Reumatikerförbundet låter KPMG granska ekonomin

Förbundsstyrelsen har idag haft sammanträde och gett generalsekreterare Magdalena Olsson i uppdrag att utse den revisionsbyrå som ska granska Reumatikerförbundets årsberättelse och årsredovisning för 2011.

Dagens Nyheter publicerade i förra veckan en artikel som ifrågasätter Reumatikerförbundets årsredovisning för 2011. Bland annat hävdar Dagens Nyheter att stora summor pengar som samlats in till forskning skulle ha gått till annan verksamhet inom förbundet.

- Jag har idag bestämt att KPMG får uppdraget. Granskningen ska genomföras snarast och senast vara klar inom två veckor. Reumatikerförbundet kommer då att offentliggöra resultatet av granskningen, säger Magdalena Olsson.

För mer information:
Magdalena Olsson, generalsekreterare, 0733-687604, magdalena.olsson@reumatikerforbundet.org
Eva-Maria Dufva, pressekreterare, 070-629 58 08, eva-maria.dufva@reumatikerforbundet.org