Reumatikerförbundet på Bokmässan!

För första gången är Reumatikerförbundet på plats vid Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Vi finns där alla fyra dagarna för att presentera vår medlemstidning Reumatikervärlden, 2011 års vinnare av Guldbladet. Och för att öka kunskapen om att leva och må bra med reumatisk sjukdom.

Reumatikerförbundet ska för första gången vara med på Bokmässan i Göteborg, en extra satsning under temaåret 2012 Reumatikerförbundet – kunskap som lindrar.

I vår monter får du tips och råd från personer som har egen erfarenhet av hur det är att leva med reumatisk sjukdom. Reumatikerdistriktet Göteborg och delar av Reumatikerförbundets styrelse finns i montern och svarar på frågor, där du också kan testa din handstyrka.

Under lördagen har du chansen att träffa Jenny Jägerfeld – krönikör i Reumatikervärlden och författare. Jenny berättar om hur det är att leva med reumatisk sjukdom och sitt författarskap.

Under söndagen håller ortoped Ola Rolfson en mini-föreläsning om artros. Uppskattningsvis har cirka 40 procent av befolkningen över 60 år artros, med symtom från en eller flera leder.

Förbundsordförande Anne Carlsson finns på plats under både lördagen och söndagen. Anne kommer bland annat att intervjua Stefan Bergman, distriktsläkare och smärtforskare, om långvarig smärta.

Monterprogram

Lördag 29 september

Kl. 11-11.20 Jenny Jägerfeld – krönikör i Reumatikervärlden och författare
– Att skriva hjälpte mig vidare – jag och min reumatism

15-15.20 Jenny Jägerfeld – krönikör i Reumatikervärlden och författare
– Att skriva hjälpte mig vidare – jag och min reumatism

Söndag 30 september

Kl. 10-10.20 Ortoped Ola Rolfson – Sanningar och myter om artros
Ortoped Ola Rolfson berättar mer om en av Sveriges största folksjukdomar - artros. Tips och råd för en bättre vardag.

13.30-13.50 Docent Stefan Bergman - Att leva med smärta.
Docent Stefan Bergman och Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson om långvarig smärta. Forskning som stöds av Reumatikerfonden.

Bokmässan pågår från torsdag till söndag. Mässan är öppen för allmänheten från fredag klockan 14 och hela helgen.

Varmt välkommen till vår monter, C04:49! Följ oss på Facebook under helgen!

Läs mer om bokmässan här.