Reumatikerförbundets film vann guld

Reumatikerförbundets film ”Sjukdomar i rörelseorganen” vinner guld i sin kategori Public Relations: Medicin, på World Media Festival i Hamburg idag.

World Media Festival är en av världens största festivaler för beställningsfilm. Filmen gjordes av Vingaland som totalt vinner nio pris i år.

Sedan i höstas har besökare på Reumatikerförbundets hemsida kunnat se filmen. Filmen vänder sig till personer som diagnostiserats med en reumatisk sjukdom. Den är en del av satsningen som Reumatikerförbundet har gjort inom ramen för regeringens kronikersatsning.

Att få en reumatisk diagnos kan vara en omtumlande upplevelse för patienten. Samtidigt som patienten får svar på varför de till exempel har kronisk smärta och trötthet, uppstår nya frågor av praktisk och existentiell natur.

– På Reumatikerförbundets hemsida har vi samlat information som underlättar för personer med reumatiska sjukdomar. Filmen är en introduktion till vår kunskapsportal. Det är väldigt roligt att filmen uppmärksammas internationellt, säger Annika Sjöberg, kommunikationschef på Reumatikerförbundet.

Se den vinnande filmen och ta del av informationen. Klicka här!

Vingaland är leverantör till och ingår i Combined