ALMEDALEN - Seminarium: Osteoporos - den stora sjukdomen som är helt bortglömd, varför då?

Varför får bensköra inte den vård de behöver? Den frågan tar vi upp i Almedalen den 4 juli.

Osteoporos (benskörhet) drabbar 50% av alla kvinnor förr eller senare. Genom benbrotten är det en av de absolut dyraste sjukdomarna för samhället. Ändå verkar sjukdomen vara helt bortglömd av sjukvården. Endast 15% i högriskgruppen får behandling.

Ändå verkar sjukdomen vara helt bortglömd av sjukvården. Endast 15% i högriskgruppen får behandling. Varför då? Ett seminarium i samverkan mellan Reumatikerförbundet och Bröstcancerföreningen med stöd av medicinteknikbolaget SECTRA.

Medverkande:

Anne Carlsson, Ordförande, Reumatikerförbundet.

Elizabeth Bergsten, Ordförande, Bröstcancerföreningen.

Eva Nilsson-Bågenholm, Äldresamordnare, Regeringen.

Jakob Algulin, vice president reumatologi, Sectra.

Ann Lindgren, journalist och författare.

Stig-Björn Ljunggren, Moderator.

Arrangör:

4 juli, klockan 13:30 - 14:30
Tage Cervins gata 3 (Ullmans tält)