Smärtan går att lindra

”Vi vill se en ökad kunskap inom vården. Vi vill se en samlad behandling och vi vill gärna ha en bedömning av reumatolog.” Det säger Reumatikerföreningen Öland i en insändare i samband med Internationella Fibromyalgidagen.

På flera håll i landet uppmärksammades Internationella fibromyalgidagen med föreläsningar och insändare. Reumatikerföreningen Ölands insändare publicerades i Barometern och i Östran.

Föreningen på Öland har i många år engagerat sig för de som lever med diagnosen fibromyalgi. De ställer krav på vården, men gör också egna insatser. De vet att ökad kunskap är betydelsefullt för att hantera smärtan. De har själva goda erfarenheter av samtal med varandra om tips och råd. Till hösten tänker de starta en studiecirkel.

Läs insändaren i Barometern här under rubriken: Tyst om vanlig folksjukdom eller i Östarn under rubriken Smärtan går att lindra.