Sri Lanka firar internationella reumatikerdagen

Vi stödjer uppbyggnaden av en patientorganisation för personer med reumatiska sjukdomar i Sri Lanka. Nu firas internationella reumatikerdagen i Sri Lanka för första gången någonsin.

Reumatikerförbundet i Sverige har ett samarbetsprojekt med APRD (Association of Persons with Rhuematic Disease) som är vår systerorganisation på Sri Lanka.

APRD firade den internationella reumatikerdagen genom att hålla ett seminarium och föreläsa om reumatiska diagnoser i huvudstaden Colombo.

Från och med 1 januari 2016 kommer APRD att stå på egna ben, tack vare hjälpen från Reumatikerförbundet.

Om du är intresserad av att veta mer om det här projektet får du gärna kontakta Tidiane Diao på Reumatikerförbundets kansli.