Stärk funktionshindrades rätt till försörjning

En femtedel av Sveriges befolkning har någon form av funktionsnedsättning. Handikappförbunden (som Reumatikerförbundet är medlem i) kräver att rätten till försörjning för denna folkgrupp stärks.

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver företrädare för 38 funktionshinderorganisationer under på kravet att en kommande regering stärker rätten till arbete och garanterar stabila socialförsäkringar, rehabilitering och utbildning.

Handikappförbundens debattartikel är den som har fått bäst spridning av Handikappförbundens alla publiceringar under året som gått, genom hundratals Facebook- och Twitterinlägg. Artikeln har legat i topp på Dagens Samhälles förstasida hela dagen och är också den av Dagens Samhälles artiklar som har blivit mest delad.

Läs artikeln och dela den du med så stöder du kampen för funktionshindrades rätt till försörjning!