Stort intresse för AS-kampanj

Upplysningskampanjen om ankyloserande spondylit (AS) är inne på sin andra vecka och intresset är stort.

Hittills har kampanjsajten www.HarDuRyggont.se fått 7698 besök. Av dessa har 1520 personer har genomgått kunskapstestet som finns där.

Kampanjen sker i samverkan med Reumatikerförbundet men utformas av hälsoportalen Netdoktor

Mats Halldin, medicinsk chef på Netdoktor är nöjd med det goda resultatet:

"-Vi är väldigt glada att så många redan har genomfört kunskapstestet. Det tyder på att det är ett ämne som berör många, och förhoppningsvis kan upplysningskampanjen få de som har inflammatorisk ryggsjukdom att söka vård", säger han.

På kampanjsajten www.HarDuRyggont.se kan du öka dina kunskaper om AS (tidigare kalled Bechterews sjukdom) och om vilken hjälp som finns att få. Du kan också läsa mer om AS på Reumatikerförbundets hemsida.