Ta rörelseorganens sjukdomar på allvar

I en debattartikel skriver Anne Carlsson, ordförande Reumatikerförbundet, och Peter Kinnbo, ordförande reumatikerdistriktet Uppsala län, att man måste ta rörelseorganens sjukdomar på allvar.

Rörelseorganens sjukdomar är den vanligaste orsaken till ohälsa och sjukfrånvaro. En rapport som tagits fram av institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi i Lund, på initiativ av Reumatikerförbundet och Alliansen för rörelseorganens sjukdomar, visar att samhällskostnaderna för rörelseorganens sjukdomar var 102,3 miljarder kronor enligt senast mätbara siffror. Alla kostnadsposter relaterade till rörelseorganens sjukdomar räknas inte in, därför är det en kraftig underskattning av samhällets totala kostnader.

Läs hela artikeln på Reumatikerförbundets hemsida.

Här kan du läsa rapporten.