Temaåret 2012 - livesänd föreläsning om livsstil. Tävla om gåband och receptböcker!

Titta på Mai-Lis Hellenius livesända föreläsning om livsstil den 14 mars klockan 18.30-19.30. En föreläsning full av tips och råd för dig som vill leva hälsosammare. Och som inspiration till din nya livsstil - vinn gåband och receptböcker!

Webbsänd föreläsning om livsstil och om att ändra dina vanor

Hur gör du för att ändra dina vanor? Detta är en föreläsning full av tips och råd för dig som vill ändra livsstil och leva hälsosammare. Se det som ett recept på livsstilsråd från en expert.

Föreläsare från Karolinska Universitetssjukhuset:
Mai-Lis Hellénius, professor
Livsstilsmottagningen, Solna

Vinn receptböcker!

Har du ett härligt recept på lax, kyckling eller fläskfilé? Kanske ett nyttigt vegetariskt recept? Eller en hälsosam tårta?

Passa då på att tävla med ditt recept! Ta en bild på din färdiga rätt och mejla den och receptet till info@reumatikerforbundet.org senast 18 mars.

I juryn sitter MiaTroberg Elonq, dietist och Mari Bergman, kock och näringsterapeut, Tasteline.Tillsammans med Reumatikerförbundet avgör de vilka recept vi publicerar på Tasteline. Tillsammans bidrar med vår kunskap.Vi delar ut en receptbok till fem vinnare!

Vinn gåband värt 3500 kr!

Du kan vinna ett tränings/gåband från Attract om du är med i vår utlottning onsdagen den 14 mars.

Allt du behöver göra är att kort svara på frågan:

Hur rör du på dig för att lindra din reumatiska sjukdom?
Bjud på din kunskap, tillsammans kan vi tipsa och inspirera varandra.

Mejla ditt svar den 14 mars till info@reumatikerforbundet.org. Skriv "Temaår 2012 - vinn gåband" i ämnesraden så är du med i utlottningen.

Tränings/gåbandet är värt 3450 kr och i vinsten ingår även:

- fri frakt ända hem
- uppmontering på plats i ditt hem och
- emballaget fraktas bort.

Vi lottar ut ett gåband i denna omgång.

(Reumatikerförbundet inte testar dessa produkters kvalité.
Reumatikerförbundet har valt att samarbeta med Attract för de produkter de har och framför allt den service de tillhandahåller. Läs mer på www.attract.nu)

Grattis Camilla - gåbandet är ditt!

Vi säger grattis till Camilla från Strömsund som är lycklig vinnare av ett gåband. Hon svarade även på frågan: Hur rör du på dig för att lindra din reumatiska sjukdom? Läs Camillas svar:

Jag tror på att göra det jag... tycker är roligt, för annars blir träningen inte av i den omfattningen den borde för att jag ska må bra!

Jag har alltid varit ryttare och även om det smärtar ......i mina höfter så fortsätter jag att rida men nu bara 1-2 gånger per vecka. I ridningen får jag den töjning jag behöver av muskulatur, ligament och senor och eftersom jag så gärna vill kunna rida bra så motiverar det mig också att göra annan träning för att smärtlindra och öka rörligheten.

En annan sak jag älskar är att köra snöskoter vilket är mer
konditionskrävande än vad många tror, iaf om man kör i lössnö och
skogsterräng. Jag kan inte sitta och köra längre stunder men att stå går bra!

Så som ytterligare träning gör jag meditativ yoga som hjälper mig att slappna av både fysiskt och mentalt och som ger mig smidigare och starkare muskler och leder och en större smärttålighet.

Om jag är ovanligt bra i kroppen så springer jag också gärna i skog och mark, tyvärr blir inte det så ofta som jag skulle önska.

Så mitt bästa tips är att hitta det man tycker är riktigt roligt och sen
göra det i den omfattning man klarar! Bättre det än ett tråkigt träningsprogram som kräver jättemycket självdisciplin och Luthersk piska och därför aldrig blir av... :)