Vi solar mer än Italienarna

Vi som bor i Norden är bättre på att sola och vistas ute än de som bor i länder som Italien och Spanien. Det säger Maurizios Cutolo, reumatolog från Italien, under den årliga europeiska reumatologikongressen EULAR.

Å andra sidan äter man bättre mat i länderna runt medelhavet. Det framkom på föreläsningar som gick under temat "Mat som behanling - för ett hälsosammare liv''. Solen ger oss viktiga D-vitamin och tillsammans med en hälsosam kost påverkar det sjukdomar i rörelseorganen på ett poitivt sätt.

Vasiliki Chritodoulou från Cypern föreläste om att mindfullness kan användas för att göra livsstilsföränringar.

Henriette Torseng från Danmark pratade om vikten av att förändra kosten till medelhavskost. I Danmark ger Reumatikerförbundet (Giktföreningen) råd till bättre livstil per telefon en dag i veckan.

I Sverige ger Reumatikerförbundet också livsstilsråd på telefon, ring 020 23 32 33 för att prata med vår Hälsocoach.

Vi kommer att rapportera om fler föreläsningar från den årliga reumatologikongressen som just nu genomförs i Paris.