Vinnarna i uppsatstävlingarna!

Julens uppsatstävlingar är avslutade och vinnarna utlysta. Fyra reumatiker vann ett medlemskap i Reumatikerförbundet och 6 medlemmar vann en fin ryggsäck. Läs vad de skrev!

Uppsatstävling för dig som inte är medlem

Tävling nummer ett var för de som inte är medlemmar i Reumatikerförbundet men gärna ville bli det. Priset var ett medlemskap. Juryns favoritbidrag kom från Martina Petersson:

" Det är allt bra konstigt; hur högt man än kan skrika för andra, blir man alltid en tyst mus när det gäller en själv.

Där, i läkarens rum, på telefon med sköterskan, i väntrummet till akuten. Jag har mängder av gånger självsäkert slagit näven i bordet, höjt rösten, ifrågasatt, använt ord som katastrof och oacceptabelt. När jag varit med andra hos läkaren. Jag har blivit arg och sårad å deras vägnar och uttryckt det högt och tydligt.

Nu är det min tur att vara sjuk, nu är det mig jag behöver ryta ifrån om. Och med gråten i halsen bara nickar jag och håller med. Ibland protesterar jag; jag är inte stressad, inte ett dugg. Men det blir bara till ett pip.

Att det skall vara så mycket svårare när det gäller en själv!

På en intensivträningsgrupp i höst har jag fått känna stöd och gemenskap, av samma anledning söker jag mig nu till reumatikerförbundet. Jag vill känna gemenskap, det gör mig starkare."

Andra vinnare av ett medlemskap var Ewa Svärd, Veronica Dahlman och Liz Jerneskog.

Uppsatstävling för dig som redan är medlem

Tävling nummer två var för de som redan är medlemmar i Reumatikerförbundet och priset var en grön ryggsäck med Reumatikerförbundets logotyp. Juryns favoritbidrag kom från Jessika Vujic:

"Min berättelse om hur jag blev medlem i Reumatikerförbundet

Det var i 20 års åldern som jag började bli fruktansvärt dålig av mina krämpor.Efter sjuksrivning och flera besök hos olika läkare hittade jag min räddare i nöden. En läkare som förstod vad jag pratade om och tog min smärta på allvar.

På deras mottagning låg en pärm med info om Reumatikerförbundet. Det tog bara en dag och jag ringde till Reumatikerföreningen Kungsbacka.

Jag får ett kort samtal men en inbjudan att komma hem till Ingela och prata om vad det innebär.Får massor av tips om saker jag inte hade en aning om...Sedan dess har jag tränat i varmbassängen och trivts så bra! Haft inspiration och träffat fantastiska ledare som har utvecklat mig något enormt. Medmänniskor som har stöttat i vått och torrt ;)

Varit i styrelsen, varit själv ledare i olika cirklar och även i vattengymnastiken, tränat Medicinsk Yoga och ChiBall. Utvecklat mina kunskaper i alla möjliga ämnen, gått på kurser och fått ett bättre självförtroende.

Sedan 4 år tillbaka har jag även en tjänst på Reumatikerföreningen Kungsbacka och arbetar som administratör. Nu arbetar jag med att utveckla och stötta sjäv på alla sätt jag kan komma på.

Gemenskap

Kunskap

Ett bättre liv för alla med en reumatisk diagnos"

Andra medlemmar som vann en ryggsäck var Katarina Lindqvist, Diana Hermansson, Mona Christiansson, Pia Dyvander Johansson och Eva Gardell

Vi tackar för bidragen och gratulerar vinnarna!