Vårdforskningsstipendium

Reumatikerförbundets vårdforskningsstipendium på
25 000 kronor.

Reumatikerförbundet delar varje år ut ett vårdforskningsstipendium på 25 000 kr. Stipendiaten ska vara nydisputerad (under de senaste åren) sjuksköterska, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut eller kurator inom området forskning på rörelseorganens sjukdomar.
Forskningen ska ha bidragit till att utveckla behandling eller metoder som fått, eller kan förväntas få, klinisk betydelse i vård eller rehabilitering för personer med sjukdomar i rörelseorganen såsom artrit, artros, långvarig smärta med mera.
Priset delas ut på Reumatikerförbundets förbundsstämma i juni.

Nomineringstiden går ut den 1 april 2017!

Nominering med motivering mailas till: Yvonne Enman

2016 års stipendiat är sjuksköterska Susanne Pettersson

Motivering:

Susanne Pettersson är leg. sjuksköterska och disputerade 2012 med avhandlingen Fatigue: perceived, described and assessed by persons with systemic lupus erythematosus (SLE).

Susanne har arbetat inom reumatologin sedan 1991 och har alltid haft ett starkt patientfokus. Hon är en nyckelperson i arbetet med både Karolinska universitetssjukhusets SLE-kohort och med systemiska skleroskohorten som är under uppbyggnad.

2014 tilldelades hon en av tio tjänster som universitetssjuksköterska vid KS, vilket innebär att hon nu och fortsättningsvis är verksam i klinisk tjänst samtidigt som hon fortsätter vara forskningsaktiv. Genom att implementera forskningsresultat i det kliniska arbetet bidrar hon till utvecklingen av vården för patienter med reumatisk sjukdom.

Susanne Pettersson är en värdig mottagare av Vårdforskningsstipendiet genom fortsatt arbete i klinik med implementering av nya forskningsresultat, genom egen fortsatt forskning samt arbete med att sprida kunskaper till bland annat vårdcentraler. Hon fortsätter också sitt patientnära engagemang genom att utbilda patienter i att själva kunna ta ett utökat ansvar för exempelvis kontrollprover och därmed ökad patientdelaktivitet. Susanne har också kopplingen till framtiden genom sitt engagemang i kunskapsstöd och e-hälsotjänster som är en ny del av framtidens vårdforskning.

Stipendiater genom åren:
2016 Susanne Pettersson är leg. sjuksköterska