1177.se samlad hälsoportal för hela landet

Nypremiär för portal för råd om vård på webb och telefon.

1177 kan alla Sveriges invånare anonymt ställa frågor om hälsa och sjukvård och få ett personligt svar, använda lokala e-tjänster och leta vård i hela Sverige. 1177.se anpassas automatiskt beroende på bostadsort och man kan få information, nyheter och länkar till de e-tjänster som är aktuella lokalt. Allt innehåll produceras av vårdpersonal och genomgår en redaktionell bearbetning.

Uppdraget

Bakom satsningen står Sveriges landsting. Målet är att främja hälsa, stärka patientens ställning, samt skapa förutsättningar för en förenklad kontakt och dialog med vården. Här ska du som medborgare enkelt kunna få nya eller stärka dina gamla kunskaper om vården och skapa säkra kontaktvägar till vården. Många andra kommer också att ha nytta av webbplatsen i sitt arbete; all vårdpersonal i öppen- och slutenvård, apotekspersonal, utbildningar och skolor, bibliotek, medier och många fler.

Vad finns på 1177.se

Här finns reklamfri information om hälsa och förbyggande vård. Tusentals artiklar om olika sjukdomar och besvär, om undersökningar och hur olika sjukdomar behandlas.På 1177 kan du läsa om många områden, till exempel Reseråd och vaccinationer och Hälsa och må-bra-tips. Det finns också olika temaområden som tänder, gravid, kroppen med mera. Här kan du också ta del av andras berättelser och upplevelser genom olika reportage.

Idag finns bland annat 15-tecknade filmer för barn, 2700 artiklar, 2000 frågor och svar, hitta och jämför vård. Platsen har ca 3 miljoner besök per månad.

 

Mer information

Gå in på hemsidan, surfa och sök dig fram. Har du en smart mobiltelefon kan du ladda ner en app på hemsidan och ha tjänsten tillgänglig i telefonen. Du kan också prenumerera på ett nyhetsbrev.

Vad tycker du?

Eftersom tjänsten är ny vill vi gärna höra vad reumatiker tycker om den. Lämna gärna en kommentar nedan om du är medlem och berätta vad du tycker om nya 1177.se! 

(OBS - Du måste vara inloggad på reumatikerforbundet.org för att skriva kommentarer till den här artikeln)

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler