​30 miljoner till smärtforskningen

För tio år sedan initierade Reumatikerförbundet ett forskningsprojekt om smärta. Tillsammans med smärtforskare från Stockholm, Linköping och Göteborg ville man forska mer om långvarig smärta, smärtmekanismer och hur fysisk träning kunde lindra smärtupplevelsen.

Det blev forskning som gav viktiga insikter om hur långvarig smärta kunde behandlas, och forskarna kunde svara på varför träning lindrar smärta.

Smärtkonferensen som arrangerades i slutet av förra året markerade avslutningen på forskningsprojektet. Trodde vi. Igår gladdes vi åt nyheten att forskarna på Karolinska institutet hittat nya finansiärer och att smärtforskning får bedrivas tack vare donationer från familjen Leif Lundblad.

– En framsynt satsning! säger Jan Bagge, kvalitetsansvarig på Reumatikerförbundets smärtskolor. Kunskaperna från vårt eget projekt använder vi i de ledarkurser för smärtskolor i primärvården som Reumatikerförbundet arrangerar.

Läs mer om Reumatikerförbundets smärtforskningsprojekt.  

Läs mer om forskningssatsningen på Karolinska institutets sida.

För mer information om smärtskolorna, besök Reuma Utvecklings hemsida:www.reumautveckling.se

Vill du donera till forskningen om reumatiska sjukdomar? Klicka här

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler