70 000 kronor till forskning

Den lokala Reumatikerföreningen Malung-Vansbo, har tack vare kondoleanser lyckat samla in 70 000 koronor som de skänkt till reumatologisk forskning!

Idag uppmärksammar Nya Wermlands Tidning att Reumatikerföreningen överlämnade pengar till forskning på Reumatikeravdelning på Falu lasarett. Läs artickeln här.

En av forskaran som tog emot gåvan är Britt-Marie Nyhäll-Wåhlin. Hon forkar om så kallade reumatiska knölar som drabbar 30-40 procent av de som har sjukdomen reumatoid artrit. Här kan du läsa mer om hennes forskning.