Anmäl apoteken!

Lever apoteken verkligen upp till 24-timmarskravet på service? Vi tror inte det och uppmanar dig att anmäla apoteken som inte klarar av det.

Ett av de krav som vi hade var att apoteken skulle klara av 24-timmarsregeln dvs. att kunna ha läkemedel som är receptbelagda hemma inom 24 timmar. Nu har det visat sig att apoteken inte klarar av det. Reumatikerförbundet har uppmanat sina medlemmar att anmäla de apotek som inte klarar av detta. Anmälan görs till Läkemedelsverket. Så nu får vi se vad som händer.

För er som har samma erfarenhet anmäl ni också.

Gör så här:

Skriv ditt namn födelsenummer, namn och adress på det apotek det gäller. Skriv datum och klockslag du var där samt när apotekspersonalen sa att du kunde få hämta dina mediciner. Glöm inte skriva vilka läkemedel det gäller. 

Skicka detta sedan med mail till läkemedelsverket med rubriken "anmälan 24 timmars regeln" till registrator@mpa.se. Glöm inte att be om ett svar.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler