Årets föreningar utsedda

På förbundsstämman den 4 juni berömdes fyra föreningar som särskilt utmärkt sig inom ett verksamhetsområde.

Bästa medlemsvärvare

Utmärkelsen 2015 års bästa medlemsvärvare tilldelades Reumatikerföreningen Öland med denna formulering:

"I förhållande till befolkningsmängden har föreningen lyckats värva många nya medlemmar. Föreningen värvar aktivt under hela året och har en bra geografisk spridning på sina aktiviteter. Utbudet av aktiviteterna varierar och riktar sig till olika intressegrupper, alla får delta på sina villkor." 

Bästa påverkare

Utmärkelsen 2015 års bästa intressepolitiska arbete/medieinslag tilldelades Reumatikerföreningen Nybro-Emmaboda med följande motivering:

"Föreningen har lyft fram förbundets frågor i media. En radiointervju gjordes med ordförande i föreningen som var mycket informativ och som lyfte upp hela förbundet. Intervjun gick direkt in i hjärta och själ." 

Bästa hemsida

2015 års bästa hemsida tilldelades Reumatikerdistriktet Skåne med följande motivering:

"Distriktet har en informativ hemsida som är ständig aktuell och uppdaterad. Som läsare hittar man snabbt det man söker och hemsidan bjuder in till vidare läsning. Hemsidan är modern och återspeglar distriktets verksamhet på ett lättillgängligt sätt. En sann förebild!" 

Bästa nytänkare

2015 års bästa nytänkande tilldelades Reumatikerföreningen Piteå med följande motivering:

"Föreningen har skapat nya mötesplatser för sina intressegrupper och har engagerat målgrupper som yngre och anhöriga, något som har visat sig på bland annat medlemsträffarna. Föreningen tänker långsiktigt strategiskt och uppmuntrar till engagemang."

 Juryn bestod av:

Suzanne Ahlkvist, ledamot i förbundsstyrelsen, Mats Griph, medlem i Kalmar Reumatikerförening, och Madeleine Beermann, ordförande Unga Reumatiker

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler