Artrosdagen 2016

Idag på Artrosdagen arrangerades aktiviteter runtom i Sverige. De resenärer som hade vägarna förbi Centralstationen i Stockholm fick stöd och råd i frågor som rör artros.

Artros är Sveriges vanligaste folksjukdom. Den kommer att bli ännu vanligare i framtiden. Det visar färsk forskning från Lunds universitet. Inom en snar framtid har var tredje person över 45 år uppsökt läkare och fått diagnosen artros.

Under hela dagen var fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare, forskare och patienter på plats som berättade om hur det är att leva med artros. De gav tips och råd och förklarade vad som händer i lederna när man får sjukdomen.

Varje heltimme mellan klockan 11:00 och 14:00 hölls panelsamtal på två olika teman.

Vad kan du som artrospatient göra själv? Deltagare: Marie Granberg – Fysioterapeuterna, Leif Dahlberg – Ortoped, Lunds Universitet, Gunnel Jonsson – Artrosinformatör och forskningspartner, Reumatikerförbundet

Hur kan omhändertagandet av personer med artros bli bättre? Deltagare: Leif Dahlberg – Ortoped, Lunds Universitet, Karin Stenström – SBU, Dag Larsson – Landstingsråd (S)

Se fler bilder från Artrosdagen på Facebook: https://www.facebook.com/Reumatikerforbundet/posts/1175151955857683

På Facebook kan du även följa ett av panelsamtalen:  https://www.facebook.com/Reumatikerforbundet/

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler