​Artrosdagen 2018

På lördag den 2 juni är det Artrosdagen i Sverige, en dag som syftar till att öka kunskapen om en av våra vanligaste sjukdomar. Drygt 800 000 svenskar har artros i någon form, men många vet inte att det är just artros de har eller hur sjukdomen ska behandlas.

År 2015 tog därför Reumatikerförbundet, organisationen Fysioterapeuterna, och ledande forskaren i Artros Professor Leif Dahlberg från Lunds Universitet, tillsammans beslutet att införa en årligen återkommande Artrosdag för att öka kunskapen bland allmänheten om denna sjukdom.

I år har Reumatikerförbundet uppmärksammat artrosdagen med ett samarbete med Apoteket. Idag (fredagen den 1 juni) uppmärksammas artros på utvalda Apotek från Malmö i söder till Luleå i norr.
Representanter från Reumatikerdistrikt och föreningar kommer att finnas på plats för att informera om sjukdomen, ge råd och tips till allmänheten och erbjuda människor att testa sin handstyrka.

På vår webbsida reumatiker.se kan du läsa om samarbetet med Apoteket

Samt på MyNewsdesks där Apotekets pressrelease ligger.

På Reumatikerförbundets diagnossidor på webben kan du lära dig mer om artros.