Artrostema i norsk morgontv

Morgonprogrammet i norska tv2 har i serien "Din helse" tagit upp ledsjukdomen artros. Soleig Berre berättar om hur sjukdomen påverkar hennes vardag och två sjukgymnaster ger tips om hur man kan leva med sjukdomen. 

- Artros är ett stort folkhälsoproblem, säger Rikke Helene Moe, fysioterapeut och forskare, i programmet och lägger till att kvinnor är i stor majoritet bland de drabbade.

Precis som i Sverige är de norska specialisternas bästa råd träning och viktkontroll för dem som kan. 

Rikke Helene Moe är för övrigt en bekant profil i det svenska Reumatikerförbundet, främst via samarbete i projektet EUMUSC.NET, vars syfte är att skapa ett europeiskt informationsnätverk kring rörelseorganens sjukdomar. Moe arbetar i den arbetsgrupp som bland annat ska identifiera hinder för bästa möjliga vård och föreslå evidensbaserade (vetenskapligt bevisade) rekommendationer om bästa möjliga vård och behandling.  

Se programmet här!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler