Barbro Montelius slapp yrselkarusellen

I tidskriften Året Runt intervjuas Barbro Montelius, medlem i Reumatikerförbundet, om den svåra yrselkarusell som hon har haft. 

Barbro Montelius har Sjögrens syndrom. Yrseln bedömde dock läkaren bero på diagnosen Ménières som ger patienten kraftiga anfall av karusellyrsel, tryckkänsla i örat, hörselnedsättning och tinnitus. 

Hon fick chansen att prova ett relativt nytt läkemedel som bygger på svensk forskning och är baserat på ett speciellt äggulepulver. Sedan hon började med läkemedlet har hon bara haft ett enda anfall. 

-Jag kan fortfarande bli lite vinglig och snurrig, men trillar inte ihop och blir sängliggande, berättar Barbro Montelius för Året Runt.

Barbro har ett stort engagemang i föreningslivet. 

- Även om sjukdomen har begränsat mig på många sätt så har den samtidigt satt fart på mig. Sedan är jag väldigt envis och ger mig inte i första taget. Men jag har alltid någon med mig när jag går ut och så har jag färdtjänst, berättar Barbro.

Här kan du läsa mer om Sjögrens syndrom.

Läs hela artikeln om Barbro Montelius Året Runt (9/2016).

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler