Bättre sexliv för reumatiker

En ny avhandling visar att sjukgymnastik är bra för reumatikers sexliv. Det är specialistsjukgymnasten Kristina Areskoug Josefsson som inom kort lägger fram den vid Lunds universitet.

Sjukgymnastik ger reumatiker ett bättre sexliv. Det visar en doktorsavhandling av Kristina Areskoug Josefsson som inom kort läggs fram vid Lunds universitet. Och som tidningen "Smålänningen" berättar om.

Kristina som själv är specialistsjukgymnast i reumatologi har i sin forskning visat att det talas för lite om sex i vården. Men att all vårdpersonal borde tala om det. Men att det gäller att göra det på ett bra sätt. Till exempel via ett frågeformulär.

Poängen är att man med sjukgymnastik kan mildra smärta och trötthet och istället öka rörligheten och få ökad rörelseglädje, som i sin tur leder till ökad sexuell hälsa.

Reumatikerföbundet har tidgare tagit fram material om kärlek och relationer så Areskougs Josefssons avhandling välkomnas förstås av oss.

 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler