Besök från Cypern

Cyperns motsvarighet till Reumatikerförbundet på besök i Sverige.

Den här veckan besöker representanter från organisationen Cyprus-league-against-rheumatism Reumatikerförbundets kansli i Stockholm.

Gruppen som är här på besök ingår i kunskapsprojektet ”Knowledge Transfer Programme” som European-league-against-rheumatism, EULAR anordnar. Projektet går ut på att utbilda cypriotiska
reumainstruktörer enligt vårt svenska utbildningskoncept.

Efter utbildningen i Sverige ska instruktörerna kunna utbilda sina egna instruktörer på Cypern som i sin tur ska föra kunskapen vidare till läkarstudenter. På så vis ökar kännedomen om Reumatism och dess konsekvenser samt möjligheten att upptäcka sjukdomen på ett tidigt stadium.