Combine - Nationell konferens om kronisk inflammation

Under fem år har Sveriges reumatologiska/immunologiska forskare samarbetat i ett nationellt program. Temat har varit kronisk inflammation med framför allt reumatoid artrit (ledgångsreumatism) som modell. Forskningen har givit många nya puzzelbitar mot bättre behandling.

- Jag är mycket nöjd och imponerad över såväl arbetssätt som resultat. Detta kommer att komma Reumatikerförbundets medlemmar tillgodo om än inte idag så i framtiden, vilket också är ett av forskningens dilemma; nämligen att allt tar lång tid.
Det känns speciellt bra eftersom vi i Reumatikerförbundet var en av initiativtagarna till Combine, säger Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet.

Läs gärna på Karolinska institutets hemsida