Dalarna: Rehabilitering hotad - reumatiker protesterar

Landstinget vill lägga ned rehabiliteringen i Sälen men reumatikerna protesterar: de negativa effekterna av utebliven rehabilitering kostar mer än vad landstinget sparar.

Landstinget vill spara två miljoner genom att lägga ner en verksamhet som hjälper runt 1.500 personer om året.

"– Det kommer att bli mycket dyrare för landstinget. Det blir mer kostnader för sjukskrivningar och annat när den här rehabiliteringen försvinner. Men det har inte landstinget förstått", säger Yvonne Törnqvist, ordförande i reumatikerdistriktet i Dalarna.

Se reportaget på Sveriges Television Nyheters hemsida!

Källa: SVT Nyheter Dalarna