Debatt: Alla patienter bör ha en patientansvarig läkare (PAL)

Reumatikerförbundets ordförande tillsammans med bland annat Läkarförbundet anser att varje patient ska ges möjlighet att utse en PAL som har mandat att fatta beslut som gäller hela patientens "vårdresa".

"- Vi anser att patienten själv ska avgöra vilken specialitet sin PAL ska ha. För min del vill jag ha en reumatolog som PAL eftersom min huvudsakliga sjukdom finns inom reumatologin men denne ska naturligtvis kunna fatta beslut om min sjukdom utanför sin egen specialitet", säger Anne carlsson.

Läs hela debattartikeln här!