Debatt: Filma inte sjuka mot deras vilja

Regeringen bör stärka medborgarnas skydd mot mediala övergrepp, skriver bland annat Handikappförbunden med anledning av att enskilda patienter visas i TV-program som filmar vårdens verksamhet.

Handikappförbunden är medförfattare till en debattartikel i Uppsala Nya Tidning som vänder sig mot att produktionsbolag som STRIX och TITAN tillåts filma på vårdinrättningar i syfte att göra TV-program som till exempel "Sjukhuset".

Enskilda privatpersoners sjukdom och olycka blir stoff för underhållning, menar artikelförfattarna.

Läs hela artikeln här!