Delta i vetenskaplig studie!

Kvinnor med fibromyalgi söks till Reumatikerförbundets vetenskapliga studie om styrketräning vid fibromyalgi vid Danderyds sjukhus i höst.

Vi söker fem kvinnor med fibromyalgi i åldrarna 20-65 år, som är intresserade att delta i en studie om smärtmekanismer vid träning.

I studien ingår ledarledd styrketräning 2 ggr i veckan kvällstid under 4 månader vid Danderyds sjukhus.

Studien startar i slutet av augusti. Allt är kostnadsfritt. Huvudansvarig för studien är Docent och överläkare Eva Kosek, Institutionen för Klinisk Neurovetenskap, Karolinska Institutet, 171 77 Stockholm.

Studien är ett samarbetsprojekt mellan Reumatikerförbundet,  Göteborgs Universitet, Karolinska Institutet, Stockholm och Linköpings Universitet samt sjukvårdsenheter/kliniker i respektive region.

Kontaktinformation

För information kontakta Monika Löfgren med E-brev eller på
telefon: 070-7374188


Med.Dr. Leg sjukgymnast Monika Löfgren, Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken, Danderyds Sjukhus AB, 182 88 Stockholm.

 

OBS platserna är fyllda!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler