Djurförsök och medicinsk forskning

Inbjudan till seminarium i Göteborg den 24 maj, under rubriken:
DJURFÖRSÖK OCH MEDICINSK FORSKNING – alltid lika omdebatterat, fortfarande lika viktigt

Användningen av försöksdjur är en svår fråga. Den väcker mycket känslor och i bland yttrar sig motståndet genom direkta och våldsamma aktioner.

Oavsett om man är för, emot eller osäker på vad man tycker är kunskap viktigt.

Medicinsk forskning med djurförsök berör inte enbart de som själva bedriver forskningen. Resultaten i form av ny kunskap och nya behandlingar berör exempelvis patienter, sjukvård, forskningsfinansiärer, myndigheter och intresseorganisationer.

Syftet med seminariet är att öka kunskapen om djurförsökens roll i den medicinska forskningen och att få till stånd ett breddat engagemang i frågan.

I bilagan nedan hittar du program, medverkande och information om du anmäler dig.

Välkommen!