Förnyelse i Funktionsrätt Sveriges styrelse

Igår valdes Elisabeth Wallenius till ny ordförande, och Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson till ledamot i styrelsen för Funktionsrätt Sverige.

Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation för mänskliga rättigheter. Reumatikerförbundet är en av samarbetsorganisationens 41 medlemmar.

-Jag är glad att jag får företräda Reumatikerförbundets röst i styrelsen. Jag kommer att fokusera på att lyfta frågor som är angelägna för personer med kroniska sjukdomar, säger Lotta Håkansson.

Elisabeth Wallenius är i nuläget ordförande i Riksförbundet Sällsynta diagnoser, som hon var med och startade 1998. Hon ser uppdraget i Funktionsrätt Sverige som en spännande och viktig utmaning.

-Jag hoppas bidra till att förbättra villkoren för personer med funktionsnedsättning och framförallt synliggöra det som är okänt och inte så framträdande, säger Elisabeth Wallenius.

På kongressen valdes fyra nya ledamöter till Funktionsrätt Sveriges styrelse, som nu består av åtta ledamöter samt ordförande.

De nya ledamöterna är:

Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet

Marina Carlsson, ordförande Personskadeförbundet, RTP

Lillemor Holgersson, vice ordföranden FUB

Erik Donell Åkerblom, ledamot Riksförbundet Attentions styrelse

Övriga ledamöter:

Marie Steen, ILCO

Jan-Olof Forsén, ersättare RSMH:s styrelse

Maritha Sedvallson, ordförande Astma- och allergiförbundet

Anders Gustafsson, ledamot Riksförbundet HjärtLung

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler