Förnyelse i Funktionsrätt Sveriges styrelse

Igår valdes Elisabeth Wallenius till ny ordförande, och Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson till ledamot i styrelsen för Funktionsrätt Sverige.

Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation för mänskliga rättigheter. Reumatikerförbundet är en av samarbetsorganisationens 41 medlemmar.

-Jag är glad att jag får företräda Reumatikerförbundets röst i styrelsen. Jag kommer att fokusera på att lyfta frågor som är angelägna för personer med kroniska sjukdomar, säger Lotta Håkansson.

Elisabeth Wallenius är i nuläget ordförande i Riksförbundet Sällsynta diagnoser, som hon var med och startade 1998. Hon ser uppdraget i Funktionsrätt Sverige som en spännande och viktig utmaning.

-Jag hoppas bidra till att förbättra villkoren för personer med funktionsnedsättning och framförallt synliggöra det som är okänt och inte så framträdande, säger Elisabeth Wallenius.

På kongressen valdes fyra nya ledamöter till Funktionsrätt Sveriges styrelse, som nu består av åtta ledamöter samt ordförande.

De nya ledamöterna är:

Lotta Håkansson, ordförande Reumatikerförbundet