Fortsatt debatt om patienters tillgång till sin egen journalinformation

I Dagens Medicin försvarar Reumatikerförbundet och Handikappförbunden Uppsalas modell för patientjournal på nätet.

I Uppsala läggs journaler ut i sin helhet, påstår Läkarförbundet i en tidigare debattartikel i samma tidning, och menar att detta kan leda till allvarliga problem.

Anne Carlsson från Reumatikerförbundet och Ingrid Burman från Handikappförbunden menar att så är inte fallet, och att kritiken är obefogad. Läkarförbundet borde bejaka det som görs i Uppsala, tycker de.

Läs repliken här