Global hälsostudie

Ny stor global hälsostudie ger en unik ögonblicksbild av hur det står till med hälsan hos jordens befolkning. Smittsamma sjukdomar har minskat och sjukdomnar i rörelseorganen har ökat bland annat.

EU och EFTA har offentliggjort resultaten av Global Burden of Disease Study 2010.

Global Burden of Disease Study 2010 (GBD) är den största och mest kraftfulla hälsostudien  som någonsin genomförts: en anmärkningsvärd ögonblicksbild av världens hälsa.

Studien är finansierad av Bill och Melinda Gates Foundation. I denna genomgång av global dödlighet och funktionshinder deltog nästan 500 forskare i mer än 300 institutioner i 50 länder.

Den huvudsakliga slutsatsen av studien är att det finns en varaktig global förskjutning från smittsamma och livshotande sjukdomar som orsak till funktionshinder, till att rörelseorganens sjukdomar och psykiska besvär, nu är främsta orsaken till funktionshinder eller tidig död.

Här kan du läsa mer.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler