Håll dig pigg med rätt vitaminer

Råden och varningarna om vitaminer har varit många de senaste åren. Hur ska man veta om man får i sig för lite, för mycket eller alldeles lagom?

Alla vitaminer är nödvändiga för olika funktioner i kroppen. De ser till att kroppen fungerar optimalt och bidrar till att du håller dig frisk.

Att du får i dig tillräckliga mängder, enligt Livsmedelsverkets rekommenderade dagliga intag, är viktigt. Glädjande nog får du faktiskt i dig tillräckligt av de flesta vitaminer via maten, så länge du äter en varierad kost med mycket frukt och grönt.

- Ett antal vitaminer kan du ändå behöva vara lite uppmärksam på i vissa fall. Som folat och vitamin B 12, säger nutritionisten Anki Sundin i tidningen Expressen. Läs hela artikeln här.