Hämta ut ditt e-recept utomlands!

Nu kan svenska e-recept hämtas på utländska apotek i de länder som har anslutit sig till EUs gemensamma e-hälsotjänster. Och fler och fler länder planerar att ansluta sig i en nära framtid.

Sedan några veckor tillbaka har det varit möjligt att hämta ut sitt e-recept på ett så kallat epSOS-godkänt apotek i andra länder. På samma sätt kan turister i Sverige hämta ut sina recept på ett antal olika apotek i Sverige, bland annat på NK Apotek i Stockholm.

Det är Smart Open Service for European patients (epSOS) som står bakom detta. Det är ett europeiskt projekt som arbetar för att låta information om patienten följa med denna inom hela EU, vilket gör det lättare att röra sig över gränserna och få samma vård i alla medlemsstaterna.

EpSOS ligger högt upp på den politiska agendan i alla EUs 27 medlemsländer. Och redan är det 25 länder som samarbetar inom e-hälsoområdet, däribland Sverige. 

 

Information om vilka apotek som deltar finns här: www.epsos.eu

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler