Handikappförbunden har bytt namn till Funktionsrätt Sverige

I samband med namnbytet har bland annat en ny logotyp och en ny hemsida lanserats. 

– Namnbytet innebär att vi stärker vår koppling till mänskliga rättigheter och till Förenta Nationernas, FN:s, konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, Funktionrättskonventionen, skriver Handikappförbunden i ett pressmeddelande. 

Adressen till den nya hemsidan är nu www.funktionsratt.se. På hemsidan finns mer information om begreppet funktionsrätt. Förbundets mejladresser ändrades samtidigt till namn.efternamn@funktionsratt.se. På Facebook heter förbundet Funktionsrätt Sverige och på På Twitter  @funkratt_se.

Fakta om Handikappförbunden

Handikappförbunden är en samarbetsorganisation för 39 funktionshinderförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor. Handikappförbundens mål är ett samhälle för alla och det intressepolitiska arbetet grundar sig på mänskliga rättigheter.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler