Har du koll på hur du mäter din fysiska aktivitet? Var med i vår undersökning

Många saknar information om hur man kan mäta sin fysiska aktivitet. Det visar en studie som presenterades under EULAR-dagarna.

Svenska, irländska och danska forskare har gjort en studie för att testa användningen av och kunskapen om objektiva mätmetoder för fysisk aktivitet. Målgruppen för den gemensamma undersökningen är personer med reumatiska sjukdomar. Med objektiva mätmetoder menas verktyg så som stegräknare och pulsmätare. Studien presenterades av fysioterapeuten Nina Brodin under EULAR:s (European League Against Rheumatism) årliga konferens som hölls den 9–11 juni. Nina Brodin är fysioterapeut och verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm.

Resultatet visar att hälften av deltagarna i undersökningen saknar information om hur man kan mäta sin fysiska aktivitet med objektiva mätmetoder. Vidare visar studien som består av 791 deltagare att bara en tredjedel fått möjlighet att testa sin kondition (syreupptagningsförmåga).

Delta i vår undersökning

På Reumatikerförbundets träningsblogg undrar vi nu om du använder någon mätmetod för att följa upp din fysiska aktivitet och träning? Gå in i vår undersökning som du hittar i den högra spalten på bloggen. 
 
Vi undrar också om du vid något tillfälle fått möjlighet att göra ett konditionstest där man testat din syreupptagningsförmåga? Även det frågeformuläret hittar du i bloggens högerspalt. 

Till vår undersökning

I en artikel skriven av Dagens Medicin kan du läsa mer om den undersökning som presenterades under konferensen i London. Hela artikeln hittar du här.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler